Tomas SecoTomas är legitimerad fysioterapeut och har dessutom en treårig kandidatexamen med huvudinriktning idrottsmedicin.


Hur kan jag hjälpa just dig?


Ofta kan det vara svårt att få ihop livspusslet på grund av familj, arbete, studier m.m.  Det blir inte så mycket tid över för träning. Om du då vill sätta upp ett träningsmål, vilket som helst, allt från att komma igång med träningen till att förbättra prestationen så finns jag här för dig. Har du en skada som gör det svårt att träna med och vet inte hur du ska komma tillbaks så snabbt och säkert som möjligt.  För allt det och mer därtill, finns jag för dig.


Som din träningscoach erbjuder jag dig strukturerad träning, massage och fysioterapi. Ett av mina mål är att du ska uppleva träningen som rolig så att du blir motiverad och uppnår dina mål. Jag hoppas kunna inspirera dig i din träning på ett både smart och effektivt sätt så att du kan uppnå din fulla potential. Mitt allra största mål är att du ska få verktygen för att kunna bli din egen coach i framtiden, kunna ta bra beslut när det gäller din hälsa och prestation samt fortsätta med din utveckling. 


Vill du anlita mig som din träningscoach betalar du den första månaden i förskott, därefter faktura varje månad. Du kan säga upp vårt avtal när du vill, då jag inte har någon bindningstid.


Kort om mig och min vision inom träningscoachning


Jag började med konditionsidrott relativt sent i livet, hade småbarn, arbetade och studerade. Mina ambitioner som elitmotionär inom löpning och triathlon var stora.  Jag hade anlag och var hängiven, och jag presterade snabbt. Smällen kom efter ett par års träning där okunskap inom träningslära, om livet, hur man prioriterar och tar beslut. Jag blev skadad. Det var en mindre överbelastningsskada i min högra fot. Eftersom jag aldrig tidigare haft någon skada, inte mer än ett skrubbsår, så var det inte så konstigt att skadan i foten fick världen att rasa samman. Jag förstod att jag måste vila från löpträning, men envisades med att fortsätta pendla med cykel 10 km till och från mitt arbete, vilket naturligtvis förvärrade skadan. Efter ett tag började jag inse att jag inte blev bättre och min oro för framtidens träning ökade. Därför bokade jag en tid hos den lokala hälsocentralen för medicinsk bedömning, blev undersökt av en läkare och fick en 14 dagars kur antiinflammatoriska läkemedel. Till min besvikelse, kvarstod inte bara smärtan, utan den hade försämrats ytterligare vid behandlingsperiodens slut. Jag hade nu fått ett utökat smärtområde som strålade upp till knät. Mina problem fortsatte i form av andra skador, från ena foten till den andra, knäna, ryggen och axeln. Tre år senare var jag fortfarande inte kapabel att träna som jag önskade. Jag var ofta nedstämd under den här perioden och uppgiven över hela situationen. Jag gav upp hoppet och slutade med fysisk träning.


Under den här tiden träffade jag som tur var en sjukgymnast/fysioterapeut i Umeå som kunde åtgärda alla mina skador och som faktiskt inspirerade mig att själv vilja utbilda mig vidare till fysioterapeut. Det blev då så tydligt för mig att jag hade saknat någon som kunnat guida och stötta mig redan från första början, allt från att få ihop livets alla pusselbitar, till att efter skadan kunnat hjälpa med rehabiliteringen tillbaka till träningen i lagom stora etapper. Jag hade också behövt få hjälp med att hantera alla negativa tankar och känslor som kom som en följd av skadan. Frustrationerna var tidvis så övermäktiga tidvis att idrotten blev en börda, inte bara för mig, utan även min familj, allt som påverkade hela vår livssituation negativt. Idag har jag turen att kunna träna långdistans triathlon, delta i Ironman tävlingar och allt detta skadefritt.


Mina dåliga erfarenheter tillsammans med att jag så innerligt önskat att jag hade haft någon som kunnat hjälpa mig vid i ett tidigt stadium, gjorde att jag startade det här företaget. Jag vill kunna erbjuda alla den möjlighet jag själv önskat att jag hade haft den gången min första skada uppstod. Hela mitt koncept går ut på att göra det enkelt för dig att träna optimalt, med fokus på livspusslet och att ta in alla dina individuella önskemål.


I ditt fall kanske det inte är lika dramatiskt som det blev för mig. Det kanske handlar om något lite mer avgränsat som t.ex. att öka din prestationsförmåga. Min stora ambition är att vara allsidig och kunna hjälpa alla, från motionärer till elitidrottare, att uppnå sina mål i sin gren och göra processen så njutbar och optimal som möjligt. Min dröm är att fler ska idrotta, må bra och uppnå bättre hälsa såväl fysiskt som psykiskt.


Det här är min dröm. Jag hoppas att du som nu känner till min historia och mina skäl till att jag startade företaget, känner förtroende för att vi tillsammans kan påbörja vägen till målet oavsett hur stort eller litet.